Svi se pitaju zašto je izbušila TAČNO 48 rupa na ovoj konzervi: RAZLOG JE FENOMENALAN! (VIDEO) – Online kuharica
Zanimljivosti

Svi se pitaju zašto je izbušila TAČNO 48 rupa na ovoj konzervi: RAZLOG JE FENOMENALAN! (VIDEO)

 

Ako želite nešto da reciklirate, a istovremeno od toga napravite nešto korisno, na pravom ste mjestu!

Limenke svi lako bacimo nakon upotrebe, a od njih možemo napraviti savršen kuhinjski pribor, piše “Novi
Nećete vjerovati kako je lako transformisati staru limenku u nešto što bismo inače morali da kupimo. Ovako ćete i uštedjeti i pokazati svoju kreativnu stranu!


Da biste napravili sopstveno rende, potrebno vam je nekoliko stvari. Prvo i osnovno jeste konzerva, odgovarajuće veličine, onda marker ili hemijska olovka, mala bušilica ili neki alat kojim možete napraviti rupe u limenki i šmirgla. Počnite tako što ćete na jednoj strani limenke napraviti šest rupa jednake udaljenosti jedna od druge. Onda, markerom povucite vertikalne linije da biste lakše izbušili ostale rupe.


Potom uzmite bušilicu i bušite rupe na jednakoj udaljenosti po linijama koje ste prethodno nacrtali. Šmirglom izravnjajte grube i potencijalno opasne ivice, naročito u unutrašnjosti limenke.
Sljedeći korak je da uzmete bušilicu i savijete rupe blago ka spolja, da bi vaše rende zaista i izgledalo kao rende. Ne samo da je ovo jeftin i zabavan način da napravite sami svoje rende, već je sjajna stvar i što sva izrendana hrana ostaje unutar limenke, odnosno rendeta.

To Top