Stavila sam vrećicu čaja na ruku i odmah osjetila olakšanje: IZNENADIT ĆETE SE ČEMU SVE POMAŽE! – Online kuharica
Zdravlje-savjeti

Stavila sam vrećicu čaja na ruku i odmah osjetila olakšanje: IZNENADIT ĆETE SE ČEMU SVE POMAŽE!

 

Vrijeme za čaj! Stavite čaj, izvadite kolače  i uživajte u ovom ukusnom piću. Što radite sa svojim vrećicama za čaj? Samo ih bacite kad ste gotovi?

Možda ćete se iznenaditi kada saznate da vrećice čaja imaju različite načine na koje se mogu koristiti za vaše zdravlje. Čaj sadrži tanin koji pomaže u borbi protiv bakterija, upala i infekcije. Znajući to, provjerite 6 načina na koje možete dodatno iskoristiti svoje vrećice čaja nakon što popijete čaj, piše “Novi“…

1. Crvene oči

Crvene oči ili vlažan pogled koji vas pozdravlja u ogledalu ponekad vas prati kasnije tokom dana. Kako biste smanjili natečenost ispod vaših očiju preporučuje se uzimanje korištene vrećice za čaj i stavljanje u hladnjak. Nakon što je ohladite, stavite ga na oči nekoliko minuta, pustite da vrećice čaja ohladi i držite na natečenim dijelovima.


2. Ujed insekata


Uši insekata su svrbež i dosadan. Ako losion s kalaminom nije prikladan preporučuje stavljanje mokre vrećice čaja na područje 15 do 20 minuta.

3. Desni koje krvare

Ako morate izvaditi zub ili imati neku vrstu traume na mekom tkivu u ustima, možete usporiti krvarenje tako da stavite vlažnu čajnu vrećicu na područje 15 do 20 minuta.

4. Bol u ustim

Ako patite od zubobolje, možete upotrijebiti hladnu, vlažnu vrećicu čaja, postavljenu na područje dok bol ne prestane.

5. Bol nakon injekcije

Kada dobijete injekciju preporučuje korištenje vrećice za čaj na mjestu dok bol ne nestane. Djeluje isto kao i kod zubobolje.

6. Opekotina

Čaj ima antibakterijska svojstva za zacjeljivanje rana. Preporučuje se stavljanje mokre vrećice čaja preko noći.

Čaj je dobar za vaše tijelo i iznutra i izvana. Sljedeći put kada trebate liječiti mjesto uboda insekta ili zubobolju, uživajte u šalici čaja, a zatim stavite vrećicu na daljnju upotrebu.

loading...
To Top