Omotajte stopala aluminijskom folijom, dogodit će vam se čudo.. – Online kuharica
Zdravlje-savjeti

Omotajte stopala aluminijskom folijom, dogodit će vam se čudo..

 

Aluminijska folija ne mora nužno biti rezervisana samo za kuhinju. Postoje zanimljivi načini kako je koristiti za zdravlje i vraćanje energije.

Na portalu “Natural cures not medicine” tvrde da pomažu te da vrlo malo ljudi zna za to.

Po njima, aluminijska folija pomoći će vam u ova četiri slučaja:

  • Liječenje prehlade – Vjerovali ili ne, aluminijska folija navodno ublažava simptome prehlade. Omotajte stopala folijom i nakon sat vremena je uklonite. Ostavite stopala da dišu dva sata pa ponovite postupak.
  • Uklanja umor – Vratit će vam energiju, a postupak je sljedeći – nekoliko komada folije stavite u zamrzivač pa izvadite nakon dva, tri sata. Potom ih stavite na obraze i kapke. Momentalno ćete se osjećati osvježeno.
  • Ublažava opekotine – Ako je vjerovati američkom istraživanju, aluminijska folija pomaže kod opekotina. Ranu najprije pažljivo očistite, osušite čistim peškirom i nanesite mast za opekotine. Zamotajte to folijom i učvrstite ljepljivom trakom. Bol će biti manja.
  • Uklanja bol u zglobovima – Zamotajte aluminijskom folijom dio tijela u kome osjećate bol i krećite se što manje. Ostavite to da stoji cijeli dan ili tokom noći. Ponovite postupak za deset dana pa napravite pauzu od dvije sedmice, piše “24sata“…
loading...
To Top