Nipošto ne miješajte OVE kućne PROIZVODE: MOGU VAS UBITI! – Online kuharica
Zdravlje-savjeti

Nipošto ne miješajte OVE kućne PROIZVODE: MOGU VAS UBITI!

 

Često smo nesvjesni opasnosti miješanja nekih proizvoda za čistoću. Zapravo, neke kombinacije mogu biti ekstremno otrovne dok otpuštaju opasne gasove koji opasno mogu narušiti zdravlje. Pročitajte i saznajte kako da se zaštitite tako što nikada nećete miješati ova dva sastojka.

NIKADA NE KOMBINUJTE OVE KUĆNE PROIZVODE

Dva različita čistača

Ovo treba izbjegavati po svaku cijenu jer je stvarno opasno. Svaki čistač ima svoju specifičnu namjenu i takva kombinacija može nanijeti više štete nego što će olakšati pri čišćenju, piše “Novi“…

Izbjeljivač i alkohol


Ovo je jedna od najopasnijih kombinacija zato što se miješaju klorofom i hidrolorična kiselina, što je izuzetno štetno. Ostavite alkohol po strani i koristite samo izbjeljivač.

Izbjeljivač i amonijak


Kombinacija izbjeljivača i amonijaka proizvodi otrovnu paru, najviše kloraminu, što je jako opasno za vaše oči i pluća.

Ocat i hlorični izbjeljivač

Kombinacijom bilo kojih vrsta kiselina otpušta se otrovni hlorični gas, uključujući ocat i hlorin.

 Ocat i soda bikarbona

Ova kombinacija na prvi pogleda može izgledati bezopasna , ali kada se ova dva sastojka pomiješaju, proizvode natrijev acetat, vodu i karbon dioksid, što može dovesti do eksplozije. Kiselina acetata u ocatu također podstiče sodu bikarbonu da ključa, i kada se ovo dvoje u posudi nađu u blizini, vodit će do eksplozije.

Ocat i vodikov peroksid

Ovo je još jedna od kombinacije koju ne smijete primjenjivati, posebno ne u istoj posudi, zato što ova dva sastojka proizvode kiselinu, koja je iznimno otrovna i ozbiljno pteti vašoj koži, očima i plućima.

loading...
To Top