Imate česte glavobolje, grčeve ili probleme s noktima? OBAVEZNO PROČITAJTE OVO! – Online kuharica
Zdravlje-savjeti

Imate česte glavobolje, grčeve ili probleme s noktima? OBAVEZNO PROČITAJTE OVO!

 

Ukoliko imate neke od navedinih problema, obavezno pročitajte nastavak teksta i na najjednostavnije i prirodne načine ih se riješite.

 Glavobolja

Ponekad glavobolja može biti izazvana nedostatkom magnezijuma, a ona se lako može otkloniti jedenjem banana ili kupusa, piše “Novi

Grčevi u mišićima

Ovo takođe može izazvati nedostatak magnezijuma. Pokušajte da se kupate u vreloj vodi sa gorkom solju koja sadrži magnezijum kako bi ga vaša koža apsorbovala.

Nokti koji se listaju i suha kosa


Ovo je znak da vam nedostaje vitamin B7. Jedite više kvasca, sira i kikirija da bi vam nokti bili ponovo zdravi.


Bijeli plikovi

Ukoliko imate plikove na zglobovima i prstima, to ukazuje da imate nedostatak esencijalnih masnih kiselina. Njih možete nadoknaditi jedenjem ribljeg ulja, morskih plodova,…

Perutanje kože

Ako primjetite da vam se koža često zategnuta, svrbi vas, peruta se znači da joj treba hidratacija. Nastojte koristiti bogatu hidratantnu kremu tokom dana, a masniju kremu tokom noći.

Oslabljen vid

Oslabljen vid je često posljedica dugogodišnjeg načina života, ishrane i loših navika. Industrijski obrađena hrana, nedovoljno kretanje, stalno sjedenje ispred kompjutera itd. utiče na zdravlje očiju. Promijenite životne navike.

loading...
To Top