Ako mokrite manje od 7 sekundi, onda to ukazuje na OZBILJAN problem! – Online kuharica
Zdravlje-savjeti

Ako mokrite manje od 7 sekundi, onda to ukazuje na OZBILJAN problem!

 

Četiri veoma važne stvari koje morate znati o mokraći, kako biste sačuvali svoje zdravlje.

Većina ljudi u jednom danu piški sedam puta

Naravno, to zavisi od količine hrane i pića, tako da mala odstupanja nisu problem, tvrdi Bendžamin Braker, urolog na Medicinskom Univerzitetu u Njujorku, piše “Novi

Zdrava osoba piški sedam sekundi

Zavisi od osobe do osobe, ali ako vaš mlaz traje samo dvije sekunde, čak iako vam je zaista bilo hitno, najverovatnije imate neku infekciju – navodi Braker, i dodaje da je pametno u tom slučaju konsultovati lekara.

Bešika odraslog čoveka može da izdrži 300 do 500 mililitara urina


– Vjerovali ili ne, visina čovjeka ne igra nikakvu ulogu u veličini bešike. Ona je manje – više ista kod većine ljudi. Ako ste se zapitali koliko je to u čašama – radi se o 7 do 11 čašica za žestinu.

Boja urina govori mnogo toga o vašem zdravlju:


Prozirna: Tijelo vam je veoma hidrirano, što je odlična vijest. Mada, vjerovatno pretjerujete sa unosom vode.

Blijedo žuta: Pijete dosta vode. Samo nastavite tako.

Tamno žuta: Što je tamnija boja urina, manje ste hidrirani. Ako ste došli do stadijuma boje meda, navalite na vodu što prije i u što većim količinama.

Braon: Možda imate krv u urinu, a možda imate i ozbiljnu infekciju jetre.

Crvena ili pink: Ovo je znak da u vašem urinu ima svježe krvi, što potencijalno može značiti da se u vašem organizmu dešava nešto veoma ozbiljno, poput problema sa bubrezima ili moguće i kancera.

Plava, zelena, narandžasta ili bilo koja boja duge: Mala je vjerovatnoća da je ovo posljedica unošenja neke namirnice ove boje. Moguće je da su to posledice unošenja suplemenata, ili eventualno boje za hranu.

loading...
To Top